Volejbal SK Šťáhlavy

Vedle pořádání mnohaletého tradičního turnaje smíšených družstev Šťáhlavská husa se v roce 2014 začala psát novodobá historie šťáhlavského volejbalu.  Vznikla družstva přípravek, která se hned v první sezoně zapojila do turnajů v tzv. barevném minivolejbalu v rámci Plzeňského kraje. Následovala přihláška do soutěží plzeňského městského přeboru v kategorii trojic – mini, kterou dokázal náš tým hned ve své první sezóně vyhrát.

V následujících letech se neustále rozšiřuje členská základna a postupujeme na republiková finále v barevném mivivolejbalu. Naši sportovci reprezentovali oddíl a obec Šťáhlavy v rozmezí let 2017 – 2019 na republikových finálových turnajích v Karlových Varech, Českých Budějovicích, Praze, Jindřichově Hradci, Ostravě a Liberci. Zároveň se stal tradičním stabilním pořadatelem jednoho z krajských kol barevného minivolejbalu v rámci Plzeňského kraje a přidal se k největším oddílům v kraji (Lokomotiva Plzeň, 15. ZŠ Plzeň, Klatovy, Rokycany). Každoročně v dubnu se ve šťáhlavské sportovní hale sehraje na 8 hřištích více než 250 utkání a přivítáme okolo 150 minivolejbalistů z celého kraje.

V současné době se věnují volejbalu ve Šťáhlavech i děti z okolí, ze Starého Plzence, Sedlce, Nezvěstic, Nepomuka a Chválenic. Od příští sezony 2019/2020 již dorostly kategorie mladších a starších žáků a žaček a budou hrát již šestkový volejbal! V SK Šťáhlavy se aktuálně věnuje volejbalu cca 80 dětí a zájem i z okolí neustále roste.

Ve Sportovním klubu Šťáhlavy trénují v současné době volejbal děti od přípravek až po kategorii starších žaček. Pro nejmenší děti probíhají tréninky v rámci přípravky tzv. „žlutého“ minivolejbalu, starší děti jsou pak rozděleny podle věku, schopností a zájmu do skupin připravujících se na „oranžový“, „červený“ nebo „zelený“ volejbal (více o něm zde).

Volejbal je nejčastější volbou pokračování ve sportovní činnosti dětí, které u nás prošly všestrannou sportovní přípravou v předškolním věku. I v tomto vývojovém sportovním období se zaměřujeme nejen na nácvik a rozvoj volejbalových dovedností, ale stále dbáme na všestranný pohybový rozvoj, kompenzační, protahovací, balanční cvičení a posilování váhou vlastního těla. A samozřejmě na dodržování a upevnění fair-play principů.

Pro zpestření pořádáme i vlastní domácí volejbalové turnaje.

Každoročně o letních prázdninách absolvují děti sportovní soustředění, kde se zdokonalí ve svých volejbalových dovednostech, naberou fyzickou kondici, utuží partu a odnesou si řadu sportovních, kulturních a dalších zážitků.

Nábor členů probíhá nepřetržitě celý rok, stačí jen přivést Vaše ratolesti na jakýkoliv z tréninků. Rádi Vás u nás přivítáme a vše Vám vysvětlíme a ukážeme, aby si děti volejbal mohly v klidu vyzkoušet a začlenily se zábavně mezi své nové i stávající sportovní kamarády. Nechte děti několik týdnů potrénovat a pak se v klidu rozhodněte.