POMÁHÁME

Ve Šťáhlavech žije naše kamarádka, jmenuje se Monika Valentová.

Přestože se s ní život nemazlil, je silnou životní optimistkou. Žije se svými třemi dětmi v domku, který zdědila, ale jež vyžadoval rozsáhlou, stále ještě nedokončenou, rekonstrukci, na kterou si musela vzít hypotéku.

Osudové rány provází Moniku celou její dospělost.

Krátce po narození dětí přišla první z osudových ran a radost z nových přírůstků vystřídal smutek ze ztráty rodičů, kteří odešli relativně krátce po sobě.

V roce 2015 si vybrala zákeřná nemoc i Moniku a ona onemocněla rakovinou. Podstoupila náročnou operaci, která musela být pro komplikace následována dalšími reoperacemi, jejichž následky si nese Monča dodnes.  

Je milující matkou svých dětí a myslím, že právě ony byly hnacím motorem pro opuštění vztahu, do kterého se vloudilo fyzické i psychické násilí. Zůstala se svými dětmi sama. Jelikož nechtěla, aby děti poznaly rozchod rodičů ani po finanční ani psychické stránce, následovalo několik velice obtížných měsíců, ale ona se nevzdala. 

Monika se živí jako dámská krejčová, pracující jako OSVČ, takže státní restrikce nutné k omezení šíření koronaviru v uplynulém roce omezily i Moničiny příjmy. Což ji přinutilo čerpat i z vytvořených finančních rezerv. Když se zdálo, že se vše v dobré obrátí a Monča si svojí pilnou prací bude zase moci v klidu vydělávat, zajistit splátky hypotéky a finanční nároky rodiny,  včetně výdajů nutných na  sportovní činnost svých dětí, které jsou všechny velmi sportovně nadané, udeřil osud znovu.

Náhodným nálezem v předoperačním vyšetření, které mělo řešit pozůstatky z prodělané operace, byl nádor na plicích. Následovalo kolečko vyšetřování, další náročná operace a Monika skončila chudší o plicní lalok.

S odhodláním a houževnatostí jí vlastní je připravena bojovat se zákeřnou nemocí dál.

Nyní se dostávám k tomu, proč Vám o Monice vyprávím. Ocitla se bez pravidelného příjmu, který by dostačoval na pokrytí splátek hypotéky a normálního živobytí pro její rodinu. Monča bude v dlouhodobé pracovní neschopnosti, vzhledem k tomu, že bude nutná následná léčba rakoviny. Aby nemusela vynakládat svoji životní sílu na zajištění příjmu, ale mohla se plně soustředit na boj se zákeřnou nemocí, ráda bych Vás požádala o finanční pomoc pro Moniku a její tři děti.

Monika je skvělá máma, šikovná švadlena a jako bývalá aktivní hráčka také trenérka v našem volejbalovém oddíle, kde předává svůj volejbalový um našemu potěru.

Zřídili jsme pod SK Šťáhlavy tzv. otevřený (transparentní) účet u Fio banky. Naleznete ZDE pod číslem 2802012256/2010 nebo pod jménem „Sportovní klub Šťáhlavy,z.s.“. Zde chceme shromáždit finanční pomoc, která bude následně použita ve prospěch Moniky a její rodiny na pokrytí alespoň části životních a léčebných nákladů.

Otevřený účet znamená, že kdokoli z Vás může sledovat veškeré pohyby na účtu, příchozí i odchozí platby. Jeho vedení není bankou zpoplatněno a nikdo si nebude nárokovat žádné prostředky spojené s jeho fungováním – všechny prostředky půjdou Monice. Jde o čistě soukromou iniciativu kamarádů Moniky a Vám nabízíme možnost se přidat. Nebudeme si nárokovat žádnou pomoc od státu ani z jiných veřejných zdrojů, Vaše dary si nebudete moci odečíst z daní. Vše spočívá v tom, že dárci nám důvěřují. A hlavně v tom, že nám všem bude dělat radost to, že pomůžeme Monče a jejím dětem.

Obracíme se na všechny, v jejichž možnostech je nějaké finanční prostředky poskytnout, ať už jednorázovou částkou nebo pravidelnými příspěvky. Věřím, že to od nás bude dar, který vrátí Monice klidný úsměv na tváři a radost ze života se svými milovanými dětmi.

Mončo, drž se, čeho můžeš, doufám, že Ti oporou bude i naše pomoc. Přejeme Ti, ať Tě neopouští Tvůj životní optimismus.  Velice děkujeme všem, kteří jsou ochotni přispět a pomoci.

Veškeré informace rádi poskytneme na emailové adrese volejbal.stahlavy@gmail.com či  na telefonu 603808203 (Nimrichter David).

SK Šťáhlavy